2021-12-02 08:51:10• hírek • közlemény

Márton Zsuzsannát is díjazta a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége november 30-án immár 16. alkalommal szervezte meg a Kárpát-medencei Asszonytalálkozót, aminek Budapesten, a Turay Ida Színház adott otthont. A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége Márton Zsuzsannát, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége elnökét a „Kárpát-medencei Magyar Családok Megmaradásáért Díjjal” tüntette ki, a csíkszeredai Tiboldi Beátát, a Csíki Anyák Egyesületének elnökét pedig az „Arany Búzaszem Díj” elismerésben részesítette.

Bevezetőjében Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke a program kapcsán kiemelte, hogy nagy sajnálatukra a tavalyi járványhelyzet megakadályozta a díjátadást, így két év díjazottjai az idei évben egyszerre vették át a rangos elismeréseket. A kulturális programokkal átszőtt gálaesten a 2020. és 2021. évi Arany Búzaszem, valamint 2020. és 2021. évi Kárpát-medencei Magyar Családok Megmaradásáért Díjak kerültek átadásra.


A díjakról Szőnyi Kinga ismertette, hogy az Arany Búzaszem Díj, olyan magyar nők, asszonyok kitüntetése, akik munkássága, élete példaértékű.  A Kárpát-medencei Magyar Családok Megmaradásáért Díj viszont férfiak és nők kitüntetése is lehet, amivel elismerik azt a kiemelkedő tevékenységet, amit a határon túli magyarság megmaradásáért tesznek a díjazottak. Szőnyi Kinga szólt arról is, hogy az Arany Búzaszem Magyar Éva ötvösművész, a Kárpát-medencei Magyar Családok Megmaradásáért Díj pedig Petrás Mária keramikusművész alkotása. A díjakhoz járó díszoklevelet a kódexíró, Szalai Katalin készítette.


Az esemény fővédnöke dr. Vitályos Eszter, európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár volt, aki elmondta, hogy a magyarországi családtámogatási rendszer egyedülálló és sajátosságai lehetőséget adnak a nőknek Magyarországon, hogy a gyermekvállalás mellett az életpályájuknak megfelelően döntsenek a gyermekvállalás után a munka világába való visszatérésükről. Törekvéseik eredményeképpen elmondható, hogy a nők Magyarországon biztonságban és támogatva érzik magunkat.



Márton Zsuzsannát, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnökét Petneházy Attila, magyar-magyar kulturális kapcsolatokért felelős miniszteri biztos méltatta, aki személyiségének fontos vonásait emelte ki: „Kedvessége, pozitív kisugárzása, segítőkészsége, teherbírása tették személyiségét kiemelkedővé, amelyek miatt elnyerte a közel 100 szervezetből álló Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége vezetőinek, tagjainak szeretetét, tiszteletét, ami miatt példaképként tekintenek és tekinthetünk rá.”


Köszönő szavaiban Márton Zsuzsanna családjára, férjére irányította a figyelmet, akik elmondása szerint ebben a munkában a legfőbb támaszai, hiszen 2019 óta nemcsak a saját, hanem a Kárpát-medence családjaiért is felelősséget vállal.



A határon túli Arany Búzaszem 2021. évi díjazottja Tiboldi Beáta, a Csíki Anyák Egyesülete elnöke lett, akit Ékes Ilona, az ERGO Európai Regionális Szervezet elnöke méltatásában számos erdélyi kismama biztos támaszának nevezte a díjazottat, utalva arra, hogy fáradságot és időt sem sajnál annak érdekében, hogy az édesanyák boldogsága és a gyermekek jóléte ne szenvedjen hiányt. Tiboldi Beáta számára a legfontosabb a lelki béke, a tisztesség, a harmónia és az elfogadás. Tevékenységének és az egyesület tagjainak jellemzője, hogy csendben végzik, azokat a tevékenységeket, amikre lehetőőségük van a szülőföldön való megmaradás érdekében.


Ékes Ilona méltatására reagálva Tiboldi Beáta megjegyezte, hogy ez a díj valójában a helyi közösség elismerése, amit szintén családjának, baráti körének köszönt meg. Ugyanakkor köszönetét fejezte ki szüleinek, amiért a családot, a gyermekek szeretetét, nevelését követendő mintaként tanították meg vele. 


További díjazottak:

A 2020. évi magyarországi Arany Búzaszem díjazott: Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, a pszichológiatudomány kandidátusa (Magyarország).

A 2020. évi határon túli Arany Búzaszem díjazott: Juhász Eszter, a zselízi Kincső Néptáncegyüttes alapítója (Felvidék),

A 2020. évi Kárpát-medencei Magyar Családok Megmaradásáért díjat Utasi Jenő Tóthfalu plébánosa (Délvidék) kapta.

A 2021. évi magyarországi Arany Búzaszem díjazott Gróh Ilona zenepedagógus, a Ringató alapítója (Magyarország).


A kulturális programban közreműködtek: Álmosd Phaedra színművész, Kautzky Armand Jászai Mari-díjas, érdemes művész, Kurkó József színművész, valamint Petrás Mária Prima Primissima- és Magyar Örökség díjas népdalénekes.


A rendezvény ideje alatt adománygyűjtést tartottak a magyarországi Somogy megyében élő halmozottan hátrányos helyzetű családok megsegítésére. A befolyt pénzadományból tartós élelmiszereket tartalmazó karácsonyi ajándékcsomagokat juttatnak el számukra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: